Mensprat och tampong?

Här diskuteras allmänna frågor om kronisk uretrit.

Mensprat och tampong?

Inläggav frallamedost » 12 maj 2012, 12:48

Hejsan!
Tänkte bara lägga en tråd om ett bekymmer som jag upplever är jättejobbigt med uretriten - tamponger.
Jag föredrar tamponger över bindor på många sätt. De 2-3 första dagarna har jag för rikliga blödningar för att ens de största tampongerna ska hålla längre än någon enstaka timme, vilket innebär också att det inte är sådär överdrivet mysigt att ha bindor heller. Då vore ju kombinationern ultimat. Min mens räcker 7-8 dagar ungefär, och de resterande dagarna föredrar jag helt klart tampong framför binda.
DOCK så innebär tamponger uretritproblem-deluxe. Jag får alltid mycket värre med uretriten direkt jag använder tamponger, oavsett om det är sådana där monster jag använder från början, eller de minste som man använder sista dagen.
Det gör som inte ont från början, utan börjar efter någon timme. Det gör också väldigt ont långt efter att jag dragit ut den. I själva muffen så svider det ytterst lite.
Det har blivit så att jag i princip slutat använda tamponger nu.
Kan tillägga att jag ofta får väldigt mycket mensvärk, och att jag går på p-piller. Mensmängden och menssmärtan har minskat sedan jag började, men är fortfarande onödigt överdriven.

Har ni en liknande mens som jag har, och har ni också väldigt svårt för tamponger?
frallamedost
 
Inlägg: 64
Blev medlem: 18 sep 2011, 23:26

Re: Mensprat och tampong?

Inläggav Sötmandel » 12 maj 2012, 18:25

Hej!
Jag har inte lika riklig mens som du men väl mensvärk. Även jag får mycket värre uretritproblem när jag använder tampong jämfört med binda. Dock så brukar mina smärtor alltid öka med mensen. På grund av att uretriten blir värre med tampong har jag helt slutat med det.

P-piller har jag hört ska kunna förvärra uretritproblem, men jag antar att du har koll på det.
Sötmandel
 
Inlägg: 62
Blev medlem: 06 feb 2012, 14:40

Re: Mensprat och tampong?

Inläggav frallamedost » 12 maj 2012, 22:15

Hej!
Mina smärtor ökar också med mensen, och jag har som helt lagt av med tampong också. Någon gång har jag använt för att det faktiskt typ inte går utan.
Undrar varför det blir så mycket värre? Inga läkare har kunnat förklara det för mig, de säger att bindor rimligtvis borde vara värre..

P-piller började jag med pga äggstockscystor (som p-piller håller borta rätt bra) 2 år efter att jag fick uretrit. Jag blev inte värre, tycker jag, så hittills ser jag bara vinster med dem :)
frallamedost
 
Inlägg: 64
Blev medlem: 18 sep 2011, 23:26

Re: Mensprat och tampong?

Inläggav Sötmandel » 13 maj 2012, 10:41

Vad bra att det fungerar med p-piller för dig!

Kom på att jag blivit tipsad av en vän om att använda menskopp i samband med mens. Det ska vara särskilt bra just om man har rikliga blödningar. Det kanske kan vara värt att kolla upp?
Sötmandel
 
Inlägg: 62
Blev medlem: 06 feb 2012, 14:40

Re: Mensprat och tampong?

Inläggav Rosielou » 13 maj 2012, 10:56

Jag hade alltid värre uretrit under mensen förrut men sen jag började använda plastfria bindor (finns i välsorterade livsmedelaffärer) så är det mycket bättre.
Frallamedost, Har du blivit utredd för endometrios? Den kan tydligen sätta sig på både blåsan och urinröret. Jag ska genomgå en lapaskopi (titthålsoperation) om några veckor då det är enda sättet att ställa diagnos. Det kan vara värt att läsa om det på nätet, finns en hel del info på engelska.
Bara en tanke.....
Rosielou
 
Inlägg: 17
Blev medlem: 05 okt 2011, 21:28

Re: Mensprat och tampong?

Inläggav PainSucks » 13 maj 2012, 23:09

Har oxå hört talas om endometrios. Ska nog kolla upp det själv. Jag vet sist nu när jag hade mens (tog ut en p-stav för ca 2 månader sen) så fick jag riktigt helvete med uretriten. Körde då på bindor. Nästa gång ska jag beställa en menskopp. Verkar riktigt smidigt =)=)
PainSucks
 
Inlägg: 31
Blev medlem: 21 mar 2012, 23:52

Re: Mensprat och tampong?

Inläggav Estelle » 28 nov 2014, 11:56

Hej!
Jag kan inte använda vare sig binda eller tampong, bindan ger mig både klåda och sveda och tampong kan göra att det utlöser ett ordentligt smärtskov har jag märkt efter att ha använt menskopp under många år, men av mer praktiska skäl vid ett par tillfällen använt tampong och då blivit mycket sämre. :(
Så, menskopp rekommenderas av mig med :D
Estelle
 
Inlägg: 10
Blev medlem: 30 jan 2014, 15:11


Återgå till Allmänna frågor om uretrit

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster

cron